Avansert Hudpleie

Vi følger med i tiden og kan tilby et utvidet tilbud innen velvære.

 q-med/Restylane_Skinboosters_1b.jpg

 

Vi sammarbeider med dyktige fagfolk, som med sin spisskompetanse, er sertifiserte på ulike rynkebehandlinger.
Med stor kunnskap og lang erfaring innen sitt fagområde, gir dette deg trygghet;
før, under og etter behandling.

 

 q-med/Restylane_Skinboosters_3b.jpgq-med/Restylane_Skinboosters_1c.jpg

Historien om Restylane:
Året 1936 prøvde man å ta ut leddvæske av et ledd til en Revmatiker
(en person som har RA, leddgikt), for å prøve å finne ut hvorfor enkelte dannet antistoffer mot sin egen leddvæske. Man oppdaget da dette stoffet og brukte da hyaluronsyre fra hanekammen (100 % hyaluronsyre) til å sette inn. Fungerte fint men ble raskt brutt ned pga. aktiv bevegelse og blodsirkulasjon. Siden da har det vært brukt animalsk (fra dyr) hyaluronsyre til mange forskjellige behandlinger og innen kirurgi.

I 1995 oppdaget Bengt Ågrup (Uppsala, Sverige) etter 20 års forskning hvordan man kunne lage en IKKE animalsk hyaluronsyre. Han arbeidet den gang i Farmacia (medisinfirma i Uppsala, Sverige). Bengt Ågrup startet firma Q - Med.

Hyaluronsyren kalte han for Restylane og tok patent på denne. Et NASHA produkt = non animal stabilised hyalyroic acid.
Restylane er laget ”naturlig” i laboratoriet identisk lik den hyaluronsyre vi har i kroppen og ikke av dyr.

Det unike med Restylane er at den har en spesiell evne til å ligge der man legger den. Kan ikke flyte utover eller flytte på seg. Er et helt rent produkt uten allergiske reaksjoner.

Hva er hyaluronsyre og hvorfor er det viktig for kroppen og alle levende organismer?!
Hyaluronsyre er bindevevets grunnsubstans. Kan også kalles for ”den massen som alle byggestoffene ligger i”. Massen er støttende, avstivende og sammenholdende. 
Begrepet "syre" betyr ikke at noe etser som mange tror.

Alle levende organismer (mennesker, dyr osv.) har hyaluronsyre i seg. Det er bl.a. "smurningen" i leddene våre (leddvæsken), finnes mellom muskelfibrene og nervetrådene, det er den gele som gjør at øyeeple er rundt, osv. og 50 % av hyaluronsyren har vi i huden.

Les mer
www.restylane.no

q-med/Restylane_Skinboosters_2c.jpgq-med/Restylane_Skinboosters_2b.jpg


Rynkereduksjon

Botox er verdens mest benyttede metode for fjerning av rynker og gir tilnærmet umiddelbart resultat. I USA ble det i år 2000 utført 2 millioner behandlinger med Botox.

Hva er Botox og hvordan virker det

Botox inneholder Botulinum toxin type A. Stoffet blokkerer nerveimpulsene til musklene. I små, fortynnede doser kan Botox injiseres med en liten engangssprøyte i de små ansiktsmusklene og forhindre at de trekker seg sammen. På denne måten blir den overliggende huden glattet ut. Behandlingen tar ca 15 min., og man kan gå rett tilbake til daglige gjøremål etterpå. Det tar fra 2-4 dager før behandlingen begynner å virke, og 1-2 uker før man oppnår full effekt.

Indikasjoner

De vanligste rynkene å behandle er rynker i pannen, både de på tvers, og "sinnarynken" mellom øyenbrynene samt rynker som oppstår ved øynene når man smiler.

Effekt og varighet

Behandling med Botox er forbigående. I gjennomsnitt varer effekten 3-5 måneder etter første behandling. For å vedlikeholde optimal effekt, bør man gjenta behandlingen 2-3 ganger pr år. Det er gunstig å bruke musklene som er behandlet så mye som mulig den første dagen etter behandling, dette øker absorpsjonen av Botox og effekten av behandlingen.

Finnes det bivirkninger ved bruk av Botox

Uønskede bivirkninger etter bruk av Botox er svært sjeldne. Den vanligste bivirkningen er en lett ømhet eller et lite blåmerke på innstikkstedet. Noen kan få forbigående hodepine et par dager etter behandlingen. I sjeldne tilfeller kan muskelen i øvre øyelokk svekkes i 1-2 uker. Det er hittil ikke rapportert om varige bivirkninger av Botox behandling.

Gravide og ammende skal ikke behandles med Botox.


Kompletterende hudpleie

Forebygging av rynker krever måtehold i omgang med sol. 

Vi anbefaler høy faktor i solkrem og dagkrem (min. faktor 30).


NB! Avansert hudpleie utføres kun av sertifisert kosmetisk sykepleier tilknyttet lege.

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter